Proiect DITRAMA

Sigla DITRAMA M

 
 
Newsletter - RO 26.07.2019                             Newsletter - EN - 26.07.2019                                 D2.4.a – Skills fine-tune final report     

 

Conferința Finală a proiectului DITRAMA - 15 decembrie 2021 

Facultatea de Design de Mobilier si Inginerie a Lemnului va invita la seminarul online “Transformarea digitală a companiei de mobilier definește o nouă profesie-Managerul Transformarii Digitale”, care va avea loc online, in data de 22.10.2021, incepand cu ora 12. Pentru obtinerea link-ului catre platforma seminarului, sunteti rugati sa contactati pe prof.dr.ing.Lidia Gurau: lidiagurau@unitbv.ro.

Invitatie seminar - descarca AICI

 

A inceput pre-inscrierea la cursul de digitalizare DITRAMA, online si gratuit: MANAGER DE TRANSFORMARE DIGITALĂ A SECTORULUI MOBILIERULUI.

Link-ul pentru pre-inscriere este: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEYQFtwCD4vCyx2hc32k_p4HOR2zJzC2dJpm3p94K24DSAWw/viewform?usp=sf_link

Odata pre-inscrisi, veti fi notificati asupra momentului inceperii cursului, primiti un username si o parola de acces. Mai multe informatii pe website-ul proiectului DITRAMA: http://ditrama.eu/

Nu ratati ocazia, cursul este foarte interesant si include teme de actualitate din Industria 4.0!

 

Informare despre Conferința Finală a proiectului DITRAMA - 15 decembrie 2021 

În 15 decembrie 2021 a avut loc Conferința Finală a proiectului DITRAMA, eveniment online cu titlul: “Tranziția digitală a sectorului mobilei: noi oportunități pentru piața muncii”. Conferința a avut o prezență numeroasă din partea reprezentanților sectoriali și părților interesate. 

Conferința a constat în prezentări susținute de către experți din diferite țări ale UE și reprezentanți ai Consorțiului DITRAMA, cu scopul de a prezenta principalele rezultate ale proiectului și câteva perspective privind scenariile sectorului de mobilier din punct de vedere al digitalizării și al pieței muncii.

După mesajul de bun venit și prezentării Agendei, de către Massimiliano Rumignani, reprezentant al partenerului de proiect AMIC, au urmat trei intervenții care au prezentat principalele rezultate ale proiectului: Curriculumul comun pentru Managerul de Transformare Digitală pentru sectorul mobilierului prezentat de Jeroen Doom de la Woodwize, platforma online DITRAMA prezentată de Almudena González, membră a Departamentului Internațional al Método și Ghidul offline pentru Managerul de Transformare Digitală pentru Sectorul Mobilier, prezentat de Massimiliano Rumignani.

Jeroen Franssen - Expert senior în Talent, Labour Market & Organisation de la Agoria, Federația belgiană pentru industria tehnologiei și speaker principal al evenimentului - a prezentat date și strategii privind tranziția digitală a producției europene. 

Masa rotundă moderată de către Serena Leka – Universitatea Aarhus a centrat atenția asupra impactului Transformării Digitale pe piața muncii pentru industria prelucrării lemnului și a mobilei cu un panel internațional format de Xavier Pi, Președinte Workgroup Diagnostic 4.0 - Comisia Industry 4.0, Margherita Roiatti, din cadrul Catalonian Engineering Association, coordonator relații internaționale în ADAPT, centrul italian de studii și cercetări în domeniul dreptului muncii și relațiilor industriale și Nikolas Van Beeck reprezentant al departamentului Digital al companiei belgiene de mobilă Van Hoecke.
Gregorio Cañavate – manager de cercetare și dezvoltare pentru proiecte internaționale de la CETEM, Technological Centre of Furniture and Wood al Regiunii Murcia – a explicat legătura profundă dintre proiectul DITRAMA și proiectul european CoVE ALLVIEW – prima platformă a „Centrelor de excelență profesională” pentru industria europeană a lemnului și mobilierului.

Cea de-a doua masă rotundă a dat cuvântul reprezentanților furnizorilor sectoriali de învățământ profesional și superior și de formare profesională. Clara Ferraz, șefa activității de formare la CFPIMM, centrul portughez de formare pentru industria lemnului și a mobilierului situat în Lordelo (Portugalia) și Alexandra De Raeve, șefa centrului de cercetare FTILab la HOGENT, Universitatea de Științe Aplicate și Arte din Flandra și-au prezentat strategiile și instrumentele proprii ale entităților pentru a acoperi decalajul dintre oferta de educație și nevoile pieței muncii în ceea ce privește transformarea digitală.
Matthias Grymonpon – Lector la HOGENT – și-a adus experiența ca participant la cursul pilot DITRAMA, împărtășind feedback-ul său pozitiv și subliniind relevanța unui curs inovator, multimedia și gratuit, care se concentrează pe tranziția digitală în sectorul mobilei.

Conferința a fost încheiată de Julio Rodrigo, Manager de Inovare și Sustenabilitate de la CENFIM, rezumând rezultatele proiectului și corespondența acestuia cu prioritățile Comisiei Europene pentru educație și formare.
Videoclipul conferinței este disponibil la următorul link.

Buletin informativ

Industria mobilei, un sector important în cadrul UE, este recent provocată de cea de-a patra revoluție industrială, având nevoie de profesioniști capabili să ghideze companiile spre transformarea lor digitală. Proiectul DITRAMA -“Digital transformation manager: leading companies in Furniture value chain to implement their digital transformation strategy” ("Managerul de transformare digitală: companii de vârf în domeniul lanțului de mobilier pentru a-și implementa strategia de transformare digitală") își propune să ofere un curs inovator, care să pregătească managerul capabil să conducă cu succes această implementare în companiile producătoare de mobilier, de-a lungul întregului lanț valoric.

Cu o durată de 3 ani, proiectul este coordonat de către Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya – CENFIM, Spania, într-un consorțiu alcătuit din 12 parteneri din 8 țări: Spania, Danemarca, Belgia, Italia, Polonia, Portugalia, Republica Cehă şi România. Partenerii sunt instituții europene importante, inclusiv centre de cercetare, universități, companii internaționale de consultanță și alte asociații reprezentate în sectorul mobilierului. Facultatea de Ingineria Lemnului este membră a acestui proiect.

Proiectul îşi propune să elaboreze un nou curriculum comun pentru profilul ocupațional al managerului transformării digitale- Digital Transformation Manager şi pentru Cursul modular de formare aferent, care vizează politicile, principiile şi instrumentele VET (educație şi formare profesională). Acest curs va răspunde recentelor nevoi ale sectorului de mobilier în contextul implementarii noii revoluții industriale Industrie 4.0.

La meeting-ul din Bruxelles, 27 şi 28 iunie 2019, va fi identificat un nou profil ocupational, Managerul de transformare digitală, pentru sectorul de mobilier şi se vor stabili, împreună cu experți în digitalizare- Industrie 4.0, necesitățle de competente şi cunoştințe aferente. Proiectul are un cont Twitter (#DITRAMA) si Linkedin (#DITRAMA).

Pentru informatii proiect accesati http://ditrama.eu/

Partneri:

Parteneri

Disclaimer: "The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein."